Co se děje v pražírně?
Zelená zrna přijíždějí do naší pražírny v jutových pytlech, jsou správně uskladněny a čekají na pražení. Praženy jsou s maximální pečlivostí a letitými zkušenostmi tak, aby se maximálně rozvinul jejich potenciál a byla zachována chuť do požadované směsi, po vysypání do chladícího bubnu kontrolována a poprvé ručně čištěna. Během pražení zrna projdou chemickými změnami, proto musí po vychladnutí 7–10 dní odpočívat. Zrna vypouští oxid uhličitý, oleje a ustaluje se jejich výsledná chuť. Po procesu odpočinku se káva znovu ručně čistí, prosívá, testuje se a ochutnává. Až teď je káva připravena smíchat se s ostatními druhy, zabalí se do sáčků s jednosměrným ventilem, který umožňuje plynům odejít ze sáčku ven, ale neumožňuje kyslíku dovnitř, tím zabraňujeme zvětrávání kávy. Káva Leidy se tak dostane do Vašeho šálku v nejlepší kondici a v nejvyšší kvalitě.
Stupeň pražení:
Více o stupních pražení v článku zde
Vhodná pro:
- Espresso a nápoje z něj
- Filtrovaná káva