Kostarika je v kávovém světě známá velmi vysokou kvalitou pěstování kávy a to ve všech jejich oblastech. Jedním z důkazů kvality je i kompletní zákaz pěstování Robusty na celém území Kostariky. Tarrazú je nejznámější oblast, nadmořská výška se pohybuje od 1500-1800 m.n.m., kávovníky se pěstují na sopečném podloží bohatém na minerály. Káva se sklízí jednou ročně, postupně od listopadu do března, vždy jen ručně. Po sběru se plody okamžitě zpracovávají.
Káva v tomto balíčku se pyšní označením EP tzn. European Preparation, káva byla ručně přebírana za účelem odstranění defektních zrn. SHB znamená Strictly Hard Bean, označení patří kávám s určitou tvrdostí a růstem ve vyšší nadmořské výšce.
Je nám potěšením, že tuto velmi kvalitní kávu můžeme nabídnout a věříme že Vám bude chutnat stejně jako nám!